AnitaMargareta.blogg.se

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

SEBAGO

Publicerad 2013-03-26 16:26:10 i Allmänt

Har varit i akutbehov av byxor och främst då jeans. Då jag förra onsdagen var in till huvudstaden för att gå på ett möte passade jag även på att yra runt i Stockmann. Tyvärr kom jag inte ut med ett enda plagg, vilket i och för sig plånboken gillade men inte jag. Får fortsätta leta efter det perfekta jeansen, men kan för en tid framöver ändå vara nöjd. Förra fredagen kom det in en hel del nytt och trevligt till marinboden, däribland ett par Sebago jeggings, vilka blev mina på direkten. De sitter bra och ojj, så bekväma! Det är faktiskt en aning jobbigt att jobba i en klädbutik fylld med kläder man själv gillar, det eftersom det finns en risk att lönen går åt till plaggen och inte in på kontot. Fleecen nedan gillas starkt av mig. Varm, skön och figursydd.
 
Bilderna är från denna sida: http://www.sebagogefle.se/default.asp
 
 

Fortsättningsvis sängliggande

Publicerad 2013-03-26 15:38:40 i Tips

Blä! Skulle vilja komma på benen kvickare än kvickast. Har inte tid att vara sängliggande nu! Skulle vilja träna och bli bättre, inte än en gång se hur snabbt man faktiskt försämras (eller i bästa fall står stilla) när man inte kan utföra sina pass.
Dessutom har jag fortfarande en massa skolarbeten att göra, har inte fått någonting gjort under mina sjukdagar, är helt enkelt för trött. Hamnar antagligen hoppa av en kurs, inte katastrof men heller inte kul.
Något kul kan jag delge er. När jag varit sängliggande har jag läst en hel del bloggar, och i flera stycken skrevs det om banana pancakes, vilket fick mig att stiga upp ur sängen och använda mina sista krafter på matlagning, dock var det inte super ansträngande. Här följer receptet:
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • kvarg (ca 2 msk i smeten och lite som "garnering")
  • litet smör
  • bär

Mosa bananen, knäck ägget och häll det i en skål tillsammans men kvargen och bananen. Vispa tills du har en relativt slät smet. Klicka i litet smör i en stekpanna och häll i smeten. Vips har du ett gott mellanmål/morgonmål.   Min stekning misslyckades en aning, resultatet liknade äggröra, men gott var det ändå. Satte upp "röran" på en assiett tillsammans med lite hallon och kvarg. För att göra det extra gott, bröt jag loss en bit mörkchoklad, vilket egentligen var onödigt, för gott och sött var det ändå. :)) Proteinrikt gillas!

Pröva gärna och kanske lyckas du åstadkomma en finare uppläggning än mig? ;)

 

 

Veckoslut

Publicerad 2013-03-24 18:24:16 i Allmänt

Detta veckoslut har bestått av träning, sömn, lite läxor (läs alldeles för lite gjort) och möte.
Blev ingen utgång igår, vilket jag är glad över idag. Att vakna upp pigg och relativt fräsch är så mycket roligare än att vakna upp med ett dunkande huvud! Dock kan det konstateras att när jag nu hunnit vila ut rätt så ordentligt, så passade kroppen på att visa sin tacksamhet med att låta någon typ av flunssa bryta ut.
Igår var jag på en riktigt tung träning. GRIT Strength, stavas den träningen. I en halvtimmes tid pågick programmet och det var absolut tillräckligt. Kan inte förstå hur det kunde kännas så tungt där och då, men bra fiilis efteråt. Skulle gärna berätta vad exakt timmen gick ut på, men det är litet svårt, eller så kan man göra det lätt för sig och säga att den innehöll det mesta. Man skall vara envis för detta pass, där har jag att jobba på. Efter den tunga halvtimmen promenerade jag och Selma till gymmet, där vi grejade på med litet smått och gott. Kände mig på hugget igår, så efter att ha vilat ett par timmar begav jag mig ut på länk.
Idag har jag tränat lite styrka och suttit på möte. Tänker nu dra mig ut på en promenad och samla krafter för att ta itu med skolarbete... lärarna höser över en arbeten för tillfället, vilket inte känns så jättekul för stunden, men inte skall jag klaga, jag får i alla fall utbildning! Får för det mesta dåligt samvete då jag gnäller över för mycket skolarbeten, då det finns så många barn där ute i världen som gärna skulle syssla med läxor men inte har möjlighet till det. men ibland är för mycket för mycket, det kan vi säkert alla vara överens om?!
Trevlig söndag! :)

Dagarna två

Publicerad 2013-03-19 20:42:03 i Allmänt

Gårdagen bestod av skola och träning. Lång skoldag och direkt därpå till Kisakeskus och kasta litet slägga samt springa. Ajjo, nu glömde jag en viktig detalj angående gårdagen, men tror jag förtränger den ännu en tid.. Det gick inte riktigt som på Strömsö, men om jag skall börja berätta allt nu, då blir det en liten bok..
Dagen har spenderats med skola, jobb och en åktur till Nummela. Jag inhandlade ett par nya kastskor, så nu skall släggan flyga. Pappa lyckades slå in fel adress, vilket resulterade i att vi hamnade ute i skogen istället för i butiken. En timme extra fick vi sitta i bilen, men jag som verkligen trivs i bilen (somnar i och för sig genast) hade inga problem.
Var även en sväng till Karis idag och informerade om Raseborgs ungdomsfullmäktige. Hoppas verkligen personer, och i synnerhet unga personer, börjar veta om att vi existerar. För att vi skall kunna sköta vår uppgift till fullo bör vi ha bra kontakt med de unga i denna kommun, om vi inte vet vad de unga vill kan vi omöjligtvis föra deras åsikt. Men jobb ger resultat, inte sant? :)
 
Ojoj, hittade denna goding på jobbet idag. Inte alldeles problemfritt att jobba var jag jobbar, eller i alla fall inte om jag vill se pengarna växa på banken och inte översvämmade klädhyllor.
 
 
Kan hända att skenet bedrar, men på är denna tröja hur bra som helst, kunde dock ha varit litet längre för min del, men älskar "huvan"!
(Bilden från www.holebrook.se)

Några frågor till er

Publicerad 2013-03-17 19:59:43 i Allmänt

Mitt syfte med denna blogg är, som tidigare nämnt, främs att skriva för mig själv, kunna se tillbaka på den tid som passerat och minnas härliga och mindre härliga stunder. Men nu funderar jag ändå att vad skulle ni vara intresserade av att läsa om? Kom jättegärna med förslag! Ni har er chans att påverka, och sådana chanser skall man alltid ta ;)

Hemkommen från Pajulahti

Publicerad 2013-03-17 17:48:57 i Friidrott och träning

Det värker här och där vad än jag gör för tillfället. Dock är det behaglig värk, träningsvärk, ett bevis att jag kämpat ordentligt.Jaja, egentligen även ett bevis att jag kanske slarvat med nedjoggning och tänjning...
Träningslägret var, som vanligt, lyckat. Bra träning, god mat och ett härligt sällskap, tyvärr hade några förhinder detta träningsläger, så några var saknade.
Eftersom jag slarvar litet med träningsdagboken, tänker jag nu skriva i stora drag vad vi sysslat med under lägrets gång.
Fredagens träning gick ut på en hel del rörlighet, häckgång och hopp. Vilket nog kändes i benen då jag steg upp på lördagen för att köra ett teknikpass. Mina fingrar höll tyvärr inte mera än cirka 15 kast, då det var en tid sedan jag sist kastade. Tekniken var därmed inte heller på topp.. Avslutade det passet med häckgång av olika slag.
Eftermiddagspasset var ett styrkepass. Ett rätt så tungt sådant, men roligt, gillar verkligen styrketräning. Gjorde stora rörelser, som knäböj, frivändning och stöt. Passet avslutades med medicinbollskast. På kvällen gjorde vi tester, vilka inte gick så bra, dock inte heller bottennapp. Gick väl ungefär som man kan förvänta sig att det gör efter veckor där träningen fått lida en hel del.
Dagens pass var rätt så tungt. Styv och med sjuka muskler gick jag till hallen. Kastade kring 15 kast, som gick sisådär. Kasten var inte tunga, i varje fall inte om man jämför med vad som följde därpå.
Vi hade en "styrkeidiot". Fem rörelser, som utfördes med vikt, och varje rörelse skulle vi utföra i fem serier med 10 upprepningar i varje serie. När vi utförde den första rörelsen, sprang vi 60 metrar mellan varje serie, när vi utförde den andra rörelsen var det 50 metrar som gällde och så gick vi nedåt till 20 meter. Detta var tungt, ni kan pröva själva, om ni förstod vad jag försökte berätta, vill säga;)
Är trött som bara den, skall snart gå ut med min fina vän Frida och se om jag piggnar till.
Vi hörs, ha det fint!
 
hehe, än en gång får ja ursäkta för mina bilder och fotografiska sinne..

Jaha, än en gång..

Publicerad 2013-03-16 16:55:29 i Allmänt

..har det varit bloggtorka. Dock tänker jag sluta kommentera det och i fortsättningen endast blogga, om det sedan blir dagligen eller sporadiskt.
För tillfället händer det så otroligt mycket, så hinner nätt och jämnt med. Borde hinna skriva ned allting så att jag skulle kunna se tillbaka på saker och ting, men inte.
Denna vecka har varit fullspäckad med program. Hade min första studentskrivning på onsdagen. Vet inte överhuvudtaget hur det gick, det återstår att se. Filosofi är intressant, vad är egentligen rätt svar? Försökte i alla fall hänvisa till en mängd olika gubbar och deras teorier. Jag var inte nervös inför studentskrivningen, gav i princip upp hoppet, vet att jag borde ha kämpat såå mycket mera. Nu tvingades jag lämna en bok oläst och de andra böckerna hade jag till en del koll på. Hur gick det så? Man lär sig av sina misstag och jag är säker på att inför nästa omgång med skrivningar skall det läsas och planeras ordentligt. Jag lärde mig även något annat, "disponera din tid rätt under skrivningen!". När kolckan var två hade jag endast två essäer helt färdiga, resten hade jag börjat på, endel endast en liten aning. Dock löste det sig, jag kunde lämna in sex essäsvar. Men ojj vilken stress, pulsen slog nog ett par slag för mycket...
Det var min första skrivning i ett nötskal.
Är på träningsläger för tillfället, så skall återgå till det som bör göras. Jag har roligheter på gång, så jag tänker inom en snar framtid återvända till bloggen och berätta!
Ha det fint!

Onsdag

Publicerad 2013-03-06 22:09:46 i Allmänt

Gårdagen gick tydligen snabbt förbi.
Skola. Jobb. Finska provs läsning. Gym. Min gårdag i ett nötskal.
Dagen har spenderats på ungefär samma vis. Förutom att jag somnade när jag skulle läsa till studentskrivningen, som för övrigt infaller redan nästa vecka.. Jag gillar utmaningar, men att prenta in allting som står i böckerna till nästa onsdag känns nästan som en omöjlighet. att skriva på tvåan och ha en massa program är någonting jag rekomenderar att man avstår ifrån.
För övrigt kändes tränandet riktigt bra, jag hoppas på att bli piggare nu när jag kan träna igen. Underligt hur kroppen blir slö och jaa, går i baklås, kan man kanske säga, av att inte träna.
Har en massa "borden" på min lista, men tror att jag skall prioritera sömnen.
Tycker bilden beskriver min tillvaro ganska bra.
Sov sött!
 
Bild från google.com

God kväll

Publicerad 2013-03-04 22:10:09 i Allmänt

Oj, snubblar snart på ögonlocken, är otroligt trött.
Idag har jag äntligen kunnat träna, har haft en massa annat i vägen och varit sjuk, så idag var första gången på 3 veckor som det faktiskt blev till något. Prövade ett par gånger förra veckan, men då svartnade det, vilket jag tolkade på så vis att kroppen inte var redo för träning.
Förutom släggträning har jag även suttit och övat på teoriprovet en stund. Det var första gången och jaa, kan väl konstatera att det krävs lite övning, men att övning nog ger färdighet.
Blev kanske inte ett inlägg som fick intressesmurfarna att tjuta av glädje, men detta är vad jag orkar skriva ikväll.
Vi hörs!
 
 

Länge sedan sist

Publicerad 2013-03-03 20:46:52 i Allmänt

Förvirrad. Trött. Besviken.
Tankar upp och ner och en skrivning om 10 dagar.
Välkommen till angstbloggen.. nej, skärpning stavas det i stället.
Ur allting negativt kommer det någonting positivt, antar bara att det tar sin tid att hitta det goda.
Denna bild gillar jag otroligt mycke för tillfället och jag tänker ta modell!
God natt mina vänner:))
Bilden tagen från google.com

Om

Min profilbild

Anita

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela