AnitaMargareta.blogg.se

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

Oj oj oj..

Publicerad 2012-11-28 14:48:37 i Allmänt

...Anita har haft sin första körlektion idag. Spännande och nervöst beskriver väl rätt så bra känsalan före. Under körande så skärpt som möjligt och aningen orolig ( har inte kört moped/skoter så trafikreglerna är ej under kontroll). Efter körlektionen kkände jag lättnad och vet ni vad..Jag tror faktiskt att det kommer gå helt trots att jag nu är lite ut och cykla.
 
Vädergudarna bestämde sig idag för att bråka med mig. Gillar ine snö och idag på morgonen kom det rejält med snö då jag begav mig av mot skolan. Inte vet jag helller om jag ville köra min första körlektion i snö.. men bra gick det och nu är provveckan slut. Skönt.
 
Nejnej, inte skall det behöva varnas för mig inte, snart kör jag nätt och fint! ;)

Lite deppig tillvaro?

Publicerad 2012-11-27 15:28:42 i Allmänt

Hej på er!
 
Är det enbart jag som känner en mig deppig? Är supertrött. Sov massor på veckoslutet, men somnar ändå omedelbart då jag försöker läs på mina prov. På kvällarna slocknar jag ungefär lika snabbt som man blåser ut ett ljus, inte kul! Men snart är provveckan förbi och jag hoppas på lugnare tider efter det. Kan inte säga att provläsningen i sig har tagit många timmar, för jag har inte haft samma motivation som jag brukar och jag har låtit litet annat smyga sig in. Mina resultat denna provvecka är väl okej med tanke på Kinaresan men de är inte vad de brukar vara. Nästa period skall jag finna motivationen, så att den är på topp och jobba hårdare.
 
Nu skall jag snart iväg till bilskolan. Inom en snar framtid får ni höra mer om den. Efter bilskolan tänkte jag dra mig till gymmet och köra ett styrkepass samt gå på pilates. Därefter hoppas jag på att ha ork och energi att ägna till medeltidsläsning.
 
Det kommer någon typ av nederbörd men hoppas ni trivs ändå. Mitt nästa inlägg skall vara i lite positivare toner, inte skall det deppiga få styra och ställa. Ha det!
 
Hittade denna bild då jag googlade runt litet. Beskriver rätt så bra fiilisen.
 
 
 

En tid sedan sist

Publicerad 2012-11-26 12:38:30 i Allmänt

Heisan!
 
Har tyvärr inte tagit mig tiden för att blogga, men hoppats ni klarat er väl ändå ;)
Veckoslutet var rätt så lungt, jobbat, ätit gott, tränat och träffat killen min. Igår var jag och Tobbe en sväng till Ingå, var vi besökte Linda, som relativt nyligen fluttat hemifrån. Hon hade superfin lägenhet, med ett mycket bra läge. Jag längtar inte efter att flytta hemifrån, men visst skall det bli superroligt sedan att ställa i ordning allting och ha sitt lilla egna att sköta om.
 
Här kommer ett par bilder från gårdagskvällen.
Tacopaj är oerhört mumsigt, till och med så pass att jag åt det både på fredag och söndag :))
 
 
 

Kväll åter igen

Publicerad 2012-11-21 18:31:11 i Allmänt

Hejsan!
Har tyvärr inte så mycket intressant att delge er med.. Livet i provveckan är ju inte så hemskt innehållsrikt, om vi säger som så. Tyskan gick antagligen lite åt skottan, jag behöver massor med tid och idag blev det allt för tajt. Mattan imorgon är inte på det klara, blää! Matta har alltid varit ett ämne som gått finfint, men denna kurs går inte att ta igen. Nya tager nästa period! ( Någon annan än jag som säger så inför de flesta perioderna?)
annat jag lagt märke till är att denna blogg blivit litet av en träningsdagbok, vilket är bra för min del, då det ofta går litet trögt att få allting ner skrivet. Idag var det cirkelträning som stod på schemat!
Ha det suveränt!

Gute Nacht

Publicerad 2012-11-20 21:35:08 i Allmänt

Imorgon börjar provveckan. Överlag brukar det inte uppstå så mycket promblem med den veckan, men denna gång ser jag allt annat än fram emot provveckan. Två veckor i Kina och annars mycket program har inte gynnat inlärningen.. Det blir att kämpa om jag inte vill sänka! Tyskan är först ut! Har läst en aning, men styrketräningen och 45 minuter pilates satte lite käppar i hjulen, men hoppas det var värt det. Vidare råder jag alla som ännu inte prövat på pilates att gå och testa, är så otroligt avslappnande samtidigt som de inre magmusklerna får lite stryk, vilket de ofta får allt för litet av.
Nu skall jag hoppa i säng. Hoppas ni har en trevligare vecka framför er än vad jag har! :)

Marc O´Polo

Publicerad 2012-11-20 14:44:08 i Shopping

Hej på er!
Före jag drog iväg till lägret förra veckans fredag, så köpte jag det jag länge varit i behov av, nämligen ett par snygga, bekväma läderstövlar. Jag köpte dem från en butik här i staden, Casa di Mari, men den egentliga orsaken till att jag var däe var inte stövlarna, utan en långklänning. Nu är det klart vilken klänning jag kommer att dra på den 15 februari, då de gamlas dans går av stapeln. Skall bli superkul och ni får vänta på att ta del av klänningen tills dess! :)
 
Här kommer några bilder på stövlarna:
 
 
 
 Marc O'Polo LINDETTE Brun Marc O'Polo LINDETTE Brun

Det lilla träningstipset

Publicerad 2012-11-19 21:07:46 i Friidrott och träning

Sitter för tillfället i en bollhall och väntar på min kille, så tänkte passa på att utnyttja tiden och skriva ett litet trevligt inlägg:)
 
Igår körde vi i kastar gruppen ett pass som innehöll lite kodisträning och uthållighet. Jag tyckte det var riktigt bra, i synnerhet om man gör någonting annat till, vilket vi gjorde. Förutom detta som jag snart skall skriva ner, gjorde vi  muskelkondition och snabbhetsuthållighet, eller vad man nu skall kalla det till:)
 
Okej, nu till saken:)
 
Om du vill göra samma sak som vi gjorde, fast som kondisträning/uppvärmning, skall du göra följande:
 
8 x 120 sek jogga i raskare takt+gå raskt i 30 sek. Det i ett. Sedan kan du vila två-tre minuter för att sedan orka
10 x 40 sek ganska hårt + gå raskt i 20 sek.
 
Träningen tar med andra ord ca 30 min. Sedan kan man bra fortsätta med annat och tycker man att det är för lätt, så åtgärdar man snabbt problemet genom att springa hårdare. Kör hårt och kämpa på!
 
l

Hemma

Publicerad 2012-11-18 21:19:13 i Allmänt

Får tyvärr bli ett halvhjärtat inlägg ikväll.. Har fullt upp med hissa arbeten.. har faktiskt tänkt dela med mig ett träningstips, brukar inte göra det, men en liten förändring skadar kanske inte? :)
Såg just på Solsidan. Härligt program, kan man vara på dåligt humör efter att ha sett ett avsnitt? Tror inte det.
Hoppas på att imorgon ha lite överlopps tid att tillägna bloggen.
Sov sött!

Äta, träna, sova och så vidare

Publicerad 2012-11-17 22:28:04 i Friidrott och träning

Har ni haft en trevlig lördag?
Jag har haft en typisk lägerdag och en sådan går ut på att man stiger upp senast klockan åtta, äter morgonmål och går sedan och kör det första passet, som idag var ett teknikpass. Sedan blir det mat igen, litet paus för att sedan fortsätta med ett styrkepass. Därefter följer mat igen, vila och slutligen ett sista kvällspass. Och inte får man ju glömma mat, så sedan blir det kvällsmål :)
Under hela dagen har vi roligt tillsammans och nu blir det snart läggdags, så att alla orkar upp i morgonbitti. Men för det skall vi chilla och antagligen äta litet till, har ju köpt med mig dipp och lite grönsaker;)
Här kommer en suddig bild av hallen ;D ..proffsfotografen i farten..
 
Ha en superkväll/nattt!
 
 

Läger på gång

Publicerad 2012-11-16 21:44:00 i Friidrott och träning

God kväll!
Sitter nu i Pajulahti tillsammans med sex glada friidrottsbrudar. Första träningspasset är förbi och nu är det chill och samvaro som gäller. Första gträningspasset var rätt så lungt, vilket kan vara bra, då det blir en del pass detta veckoslut. Imorgon skall jag kasta slägga. Det skall bli intressant, då jag inte kastat på ca två månader. Dessutom skall jag kasta med 4 kg, kastade förra säsongen med 3 kilograms slägga.
Nu skall maten snart plockas fram. Trots att vi får morgonmål, lunch, middag och kvällsmål har jag och min vän Frida shoppat en massa mat. MUMS!
Ha en superkväll!
 
Här kommer en släggbild :)

Min röst hördes på radion

Publicerad 2012-11-14 17:30:11 i Åsikter och politik

God dag omvärlden!

Idag morse var jag och min vän Selma till radiohuset här i Ekenäs. Tjugo minuter i åtta kunde man höra våra röster i direktsändning. Jag tycker det gick helt okej. Vi diskuterade om ungdomsfullmäktige och så fick vi säga saker och ting från vårt perspektiv. När det är i direktsändning har man inte så lång betänketid, vilket kan leda till aningen ogenomtänkta och flummiga svar. Detta skedde idag. Frågan var någonting i stil med att ”vad annat vill ni jobba för som berör vardagen?” och mitt spontana svar blev mat. Visst håller jag fast vid mitt svar ännu, jag tycker mat är viktigt och jag vill jobba för näringsrik, hälsosam och så närproducerad skolmat som möjligt, men nu blev mitt svar lite underligt om man inte visste vad jag tänkte på. Selma förstod galoppen och tog upp att förhållandet mellan svenskspråkiga och finskspråkiga ungdomar kunde bli betydligt bättre här i Raseborg. Visst finns det mycket som är viktigt i vårt samhälle? Listan kan bli väldigt lång, utbildning, jämnställdhet, sjukvård, rättvisa...jag gissar att ni förstår vad jag menar. Man lär sig hela tiden nya saker och man lär sig i synnerhet av sina misstag, så inte skall man gräva ner sig om någonting inte går exakt som man tänkt sig:)

 

 

Dags för motion!

Publicerad 2012-11-13 17:56:35 i

Idag har det varit skola, skolgymnastik och föredrags tillverkning. Låter kanske inte super kul och det är det inte heller, men skolgymnastiken var riktigt rolig. Vi gick till ett gym här i staden och där körde vi ett BodyAttack pass. Var superskojigt och minst lika tungt, men kan verkligen göra det tungt för sig om man har lust. Tyvärr var jag tvungen att hejda mig själv, då min vrist inte tillåter alla slags hopp. Rekommenderar att ni som vill ha kul samtidigt som ni tränar ( det vill väl de flesta? ) prövar på BodyAttack. Själv är jag någon gång nu och då, tycker det är kul då det händer någonting nytt och man får anstränga gärnan litet med stegen, min hjärna har dem inte i huvudet då mina besök på Attack passen är väldigt sporadiska.
 
Nu skall jag göra mig redo för att gå till gymmet en sväng. Tänkte även slappna av med Pilates! :)
 
Kan i samma väva visa er en bild på hur mitt hår såg ut förra veckan då jag kom från frissan.Aningen speciell fläta eller hur?
(Lånar bilden av Angelina, som fixade det hela)

Raseborgs stadsfullmäktiges möte

Publicerad 2012-11-12 18:50:47 i Åsikter och politik

Idag har jag gjort någonting mycket spännande. Jag och min vän Selma höll ett tal på omkring 10 minuter på stadsfullmäktiges möte. Det var enligt mig nervöst, men väldigt skojigt. Jag gillar utmaningar och detta var nog en utmaning i sitt slag. Talet vi höll, innehöll fakta om ungdomsfullmäktige samt mål och vad vi sysslar med. Jag tror det på det stora hela gick rätt så bra, jag anser att vi kan vara nöjda.
Nu är det bara att hoppas på att det vi sa får betydelse. Bland annat önskar vi att Raseborgs ungdomsfullmäktige skulle kunna få sin röst hörd på stadsfullmäktiges möten samt att vi i ungdomsfullmäktige skulle få ha representanter i de olika nämnderna. På så vis skulle vi få information om vad som händer och sker i staden . VI kan inte förvänta oss rösträtt, men vi kan hoppas på att våra åsiket och funderingar ändå skulle tas i beaktande då beslut görs. Nu är det dags för Raseborgs ungdomsfullmäktige att vara med och göra politik. Taggad:)
Bjuder på en bild som syster tog hemma i soffan. Fullmäktiges möten sänds i direktsändning i Ekenäs TV :)
 

Mycket på gång

Publicerad 2012-11-12 18:33:00 i Åsikter och politik

Tänkte summera helgen en aning. På fredagen drog jag mig in till huvudstaden, som jag redan tidigare nämnt. Hade förhoppningar om att komma tillbaka med ett par snygga stövlar, men så blev det inte. Hittade några par jag gillade men hann inte pröva och bestämma mig innan mötets början. Dock lider jag inte, mötet var riktigt kul, så känns inte som om jag gick miste om någonting.

Vet inte om jag berättat att jag for iväg till SU i Nylands höstmöte. När jag satte mig på elvans tåg tillbaka till Karis/Ekenäs var jag med i någonting nytt. Sitter nämligen i SU i Nylands styrelse nu. Efter höstmötet och det konstituerande mötet med den nya styrelsen blöd SU:s förbundsstyrelse på middag. Riktigt roligt.

Trött som jag var, somnade jag genast. Klockan hade då hunnit gå ända in på småtimmarna. På lördag morgon var det dags för jobb i Marinboden. Förut har vi alltid haft öppet från 10-14 på lördagar, och utan att tänka efter satte jag klockan på ringning till 8.37, steg inte upp genast utan låg kvar ända till sju minuter i sju, då jag plötsligt kom på att det i min kalender står att jag har jobb från 9-14. Sprang som bara den till jobbet och jag hann. Jihuu! Dock skulle jag inte ha behövs stressa för det visade sig att vi ändrat öppehållningstider, så det var öppet från 10 till 14. Detta var första gången i mitt liv, någon gång skall väl vara den första försovningen?

Lördagen bestod för övrigt av chill och träning.

Söndag var det ju farsdag, vilket jag gissar att ingen missat. Uppvaktade papsen och åt god mat. Senare på kvällen var det dags för det första ordentliga möte med nya ungdomsfullmäktige. Efter mötet kan jag nu glatt titulera mig som Raseborgs ungdomsfullmäktiges ordförande. Mycket glad och förväntansfull. Min vän Selma blev vald till viceordförande. Jag ser framemot ett givande, intressant och hoppeligen framgångsrikt år.

Detta var min helg i stora drag.

Haha, kanske inte den mest lyckade bilden på oss, men det är det som finns från gårdagens möte:)

Bättre sent än aldrig..

Publicerad 2012-11-11 11:11:00 i Friidrott och träning

..så här kommer lite bilder från förra veckoslutets friidrottsgala.
Galan började med premieringar och först ut var årets kastare, sprinter och hoppare (andra bilden). De som ledde tillställningen kan ni skåda på första bilden. På den sista bilden får alla idrottare, som uppnått de kriterier som ställs, en summa pengar. (naturligtvis varjerar summan från person till person)
Kvällen var helt okej, men jag tror att alla vi yngre hade lite för höga förväntningar. Men nu är det lättare att ordna nästa års gala, när föreningen nu har haft en :))
Vi åt god mat, alltid ett stort plus! ;)
(Måste rätta ett litet fel, vi var 6 blonda av 8 ju. Svårt att räkna ibland..)
 
 

På jakt efter stövlar

Publicerad 2012-11-09 14:35:18 i Allmänt

Hej på er!
Hoppas ni haft en lika trevlig dag som jag:) Har haft få timmar idag, vilket inte sker allt för ofta och vädret är vackert. Är helt enkelt på gott humör idag.

För tillfället sitter jag på tåget, är på väg till huvudstaden. Skall på ett möte och eftersom tåg tidtabellen gör att jag infinner mig rätt så tidigt i Helsingfors, hoppas jag hinna leta reda på ett par stövlar:)

Ha det fint!

God kväll

Publicerad 2012-11-08 21:22:28 i Allmänt

Hej på er!
Är super trött. Någon annan som känner av samma symptom?
Tänkte endast meddela att det pågår en massa spännande just nu, hinner knappt med.. vi får se hur saker och ting går:)
ojoj, gjorde ett överkropps pass för några timmar sedan och det ni, det kommer att kännas imorgon. Mina armar skaka som bara den när jag gick hem. Så skall det kännas!
 
Vi hörs!

Dagen som gått har...

Publicerad 2012-11-06 20:42:12 i Allmänt

... varit sprängfylld. Har varit i skolan från åtta till åtta, sedan ett pilates pass och sist men inte minst, UTLÅST. Morr, men nyckeln var på fel sida av dörren och min telefon död. Som tur är råkade min systers pojkvän komma ut, så att jag kom in. Skulle inte ha haft lust att stå ute allt för länge i detta väder.
Idag blev vi informerade om studentskrivningarna. De närmar sig med stormsteg, litet rädd blir jag nog. Jag har planerat att börja med filosofi, får se hur det går.
Imorgon skall jag äntligen till frissan. Tänker inte klippa så mycket, men några slingor har jag tänkt laga. antagligen blir det blonda, men skulle vara roligt att pröva på någonting nytt... Kanske bruna slingor? Vad tror ni om det? :)
 
Ha en bra kväll.
Denna bild kunde man skåda i Västra Nyland idag. Bilden är från galan, som jag tänkt sätta in lite bilder ifrån så snart jag får tid. Tidningens veck gör bilden lite konstig. Visst är det ganska kul att 6 av oss 7 är blonda och har svart klänning? :) Jag ser inte så blond ut på denna bild

Morgonträning

Publicerad 2012-11-05 09:36:46 i Friidrott och träning

God morgon!
Började dagen med ett akademi träning. Vi körde grundstyrka och lite stabilitet:) Många tror att man måste hösa på tunga vikter för att få det att kännas, men så är inte fallet. Gör man tillräckligt många upprepningar med lite vikter så ger det nog resultat. Visst, nog kan man ju någongång nu och då köra med tyngre vikter, men inte alltid med max och få upprepningar. Ojdå, de blev ju en lång utläggning för att få fram att vi körde med lite vikt och ändå tror jag det kommer att kännas imorgon ;)
Ha en bra dag!

Träning

Publicerad 2012-11-04 19:08:08 i Allmänt

Är för tillfälle i gymmet och väntar på att BodyBalancen skall köra igång. Det var en tid sedan sist, så hoppas jag kommer ihåg någon rörelse:) Dessutom körde jag nyss ett benpass så hoppas det som komma skall inte är allt för tungt för benen:D
För övrigt har denna dag gått till läxor, som jag har gott om.. Galan tänker jag visa er i ett senare skede.
Glöm inte att se på solsidan;)

Var hitta motivation?

Publicerad 2012-11-03 13:50:33 i Allmänt

Någon som har ett bra knep att at till då motivation verkligen tryter? Jag sitter för tillfället och försöker få ihop en text om nödåren och det går så otroligt trögt. andra tankar hoppar stup i kvarten upp i mitt huvud och jag googlar runt utan att finna någonting.
Tror jag skall dra mig ut på en kort länkrunda. Hoppas foten klarar av det!
 

Träning

Publicerad 2012-11-02 20:41:10 i Friidrott och träning

Hjälp! Usch så fort muskler och kondition försämras, och det radikalt. I morse körde jag ett styrkepass och det var mycket tyngre än vad de borde ha varit. Jag tycker om att ha muskelvärk och känna att man gjort någonting, men jag vill inte känna av sådan träning som man borde klara av utan stötte problem. Dagens träning skulle nog kännas av men jag antar att jag kommer känna av den mera än vad jag borde. Mina två veckor i Kina var inte bra för mitt tränande. Nu borde jag absolut hinna med alla de pass jag borde. Jag vill bli i bättre skick och då måste jag jobba. Det finns ingen lätt väg.
Efter morgondagens gala och avslutning har jag tänkt skriva ett litet inlägg om säsongen som gått. Vet inte om det intresserar er, men vill kunna titta tillbaka :)) Nu skall det ske förbättringar!
(Bildkälla:grooming.se)
 
PS. Jag har inte glömt att jag borde ändra min header...

Henri Lloyd

Publicerad 2012-11-02 20:30:11 i Allmänt

Denna mössa fick följa med mig hem från jobbet idag. Jag gillar varken att bära mössa eller vantar, men ibland är det kanske nödvändigt och då kan det vara bra att ha någon mössa där hemma. Mössan är superskön, så hoppas den uppfyller de krav som ställs på en mössa. Det återstår att se, men jag tvivlar inte på kvaliteten.
 

Fredag

Publicerad 2012-11-02 15:42:36 i Allmänt

Äntligen fredag! Dock har jag inte det roligaste v.slutet att se framemot, har massvis med uppgifter som måste bli klara. Men någon ljusglimt skall jag nog finna. Vi har friidrottsavslutning på lördag kväll och detta år testar föreningen på att arrangera en gala. Spännande!
 
För tillfället är jag på jobb. Meningen med jobb är,som vi alla vet, att förtjäna, få erfarenhet, känna sig meningsfull o.s.v. Är dock inte säker på om jag kommer lyckas med det första. Här finns så mycket fint...aj jo, nu har jag shoppingstop, men sedan ;) Skulle jag veta hur man får in bilder till bloggen då jag bloggar via telefonen, skulle jag kunna visa er vad jag fastnat för, men nu saknar jag den kunskapen.
 
Denna regniga fredag skall spenderas hemma med en vän. Hoppas ni också får en trevlig kväll:)
 
 

Shanghai!

Publicerad 2012-11-01 14:12:00 i Resor

 
Tänkte låta bilderna tala sitt tydliga språk. Bilderna är alla från Shanghi, där vi var våra första tre dagar. Varsågoda! :) (ojoj, märker nu att det finns vääldigt många bilder, så detta blir främst vyer från Shanghai)
Mängder av Skyskrapor och när det blev skymning kunde man skåda detta
Shanghai och storstäder överlag i Kina sparar inte på strömmen. Allting är upplyst i regnbågens alla färger.
Vi åkte hiss upp till 430 meters höjd i den vänstra skyskrapan och därifrån kunde vi se följande:
Hus i mängder...
De kvarter vi rörde oss i var moderna, men i Kina finns det även väldigt mycke fattigdom och då menar jag nog mera än bilden ovan. Detta fick vi se då vi var ut på floden med båt.
Här har vi silkeslarver
Kvinnan ovan tar ut trådarna så att man skall kunna få ihop större trådar. Mycket intressant var det att besöka silkesfabriken.
 
Vi besökte under resans gång många gardens och tempel. Som ni ser var det shortsväder, superskönt!
Hejdå upplysta tuffa Shanghai! Nu..
...bär det av till Beijing med nattåget. Ni ser att det var mycket trångt!
 
Mera bilder kommer inom kort:))
 
 

Om

Min profilbild

Anita

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela