AnitaMargareta.blogg.se

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

Vrickad fot och mörkt

Publicerad 2012-10-31 20:38:34 i Allmänt

Är det enbart jag som blir nedstämd av höstmörknet? Jag föredrar soliga sommardagar och varma sommarnätter. skulle när som helst byta ut hösten och vintern mot sommar och sol. Vilket förstås inte är så lätt i detta land, då även somrarna kan vara rätt så regniga..
Efter Kinaresan har jag haft mängder med uppgifter som skall lämnas hit och dit, vilket lett till att bloggen fått lida, tyvärr.
Detta inlägg känns aningen deppigt, så kan ju fortsätta i samma stil...I KIna vrickade jag foten. Inte kul! Nu har jag inte kunnat träna denna vecka och veckorna i Kina blev det inte heller några pass. Blää, vill inte tappa för mycket. Jag hoppas på att senast nästa vecka få börja träna igen.
Nu har människor börjat ladda upp Kinabilder, så inom en snar framtid får ni ta del av en hel drös med bilder :))
 

En liten varning..

Publicerad 2012-10-29 20:43:28 i Allmänt

 

Haha, nu överdramatiserar jag en aning. Man saken är att jag idag för första gången promenerade iväg mot bilskolan. Så idag har jag suttit på min första teorilektion och inom en snar framtid får jag börja övningsköra. Teorilektionerna är knappast något att oroa sig över, men är nog lite skraj för att på riktigt sätta mig i en bil och köra iväg. Så en liten varning till er här i staden, snart rör jag mig i trafiken ;)

I och med bilskolan får jag äntligen inse att ”snart” är den där efterlängtade dagen här. Endast riktigt lite på 100 dagar kvar... Känns som en evighet dit, men tror att det kommer att gå rätt så snabbt. Eller kanske det rätta ordet är hoppas?..

Arghh!

Publicerad 2012-10-29 20:32:29 i Allmänt

Skrev nyss ett långt inlägg och vet ni ha?? Plötsligt slängdes jag ut från sidan och vips var inlägget försvunnet:(

God morgon!

Publicerad 2012-10-28 09:45:32 i Allmänt

Vad skönt det var att få sova ut i egen säng. Trots att jag sovit länge, känner jag mig inte helt utvilad, men piggnar antagligen till snart. Idag har jag en hel del att stå i med. Att vara borta två veckor från skolan, innebär en hel del skolarbete. Jag har med andra ord en hel del sidor att plöja igenom, inte så kul.
Idag är det val. Visst skall ni som är röstberättigade rösta? Det skall bli spännande att följa med valet ikväll. Men före jag ser hur valet går, måste jag som sagt läsa och jag tänker ta en promenad i stillsamma Ekenäs. Efter att ha gått på Beijings gator, där man hela tiden skall vara alert, så att ingen knycker väskan från en och där man möter mängder av människor, skall det bli sköna att endast andas in friskluft.
När jag landade igår såg jag det som många talat om, den första snön har kommit. För min del kunde den gärna ha kommit i december. Jag gillar inte vintern och snön. Snön är vacker att se på, men inte rolig att vista i.
 

Home sweet home

Publicerad 2012-10-27 18:52:27 i Resor

 

Nu är jag tillbaka från Kinalandet, landet där mångt och mycket fungerar helt annorlunda än här. Jag är mycket glad över att jag följde med på resan och fick möjligheten att uppleva allting. Resan var verkligen intressant och lärorik, fick litet perspektiv på livet. Dock vet jag nu, att Kina inte är ett land där jag skulle bosätta mig. Jag gillar stillsamma Finland, där klasskillnaderna inte är enorma, luften är ren och saker inte görs på så invecklande vis. Nu kan jag förstås endast skriva utgående från mina egna erfarenheter, och visst kan mycket vara annorlunda än den föreställning jag byggt upp under de senaste två veckorna.

Jag tänker inte berätta så mycket om vad vi gjorde under resan i detta inlägg, jag tror bilderna får berätta om vårt program i ett senare skede. Hade inte med vår kamera, är inte en foto fantast och då jag vet att många andra fotat fina bilder och jag får dem, oroar jag mig inte det minsta.

Idag är jag rätt så trött, vi har haft fullt program från morgon till kväll, så detta var ingen semesterresa direktJ Jag väntar på att få krypa ner i min egen säng där nytvättade lakan vänta på mig. Oj vad jag har väntat på finsk mat och idag när jag kom hem, väntade en smörgåstårta på mig. MUMS!

Jag kommer berätta betydligt mera om de gångna veckorna i ett senare skede, väntar bara på bilderna. Tyvärr var uppdateringen rätt så mager, då det var svårt att få tag på internet, men nu är jag tillbaka och bloggen skall börja rulla igen! J

Hoppas ni haft lika intressanta veckor som jag. Ha en bra lördag!

En bild tagen på muren. Kommer absolut flera bilder därifrån, detta var en superrolig upplevelse.

Beijing

Publicerad 2012-10-17 10:15:34 i Allmänt

Tankte brara meddela er om att jag lever. Sitter for tillfallet i den skola dar vi skall befinna oss enda till den 27.10 :) Att komma in pa natet och hitta denna sida ar inte latt, darav sa otroligt fa bilder.
Nu maste jag rusa.
Vi hors!

Kärlek

Publicerad 2012-10-16 12:00:00 i Kärlek

Idag är en speciell dag. Idag har jag och min pojkvän, Tobias, varit tillsammans i hela tre år. Jag var endast 14 år och Tobbe, som han kallas, var 15 år. Vi betedde oss annorlunda då, tänkte i andra banor och såg ut på ett annat vis. Vi har varit med om rätt så mycket, har delat både glädje och sorg, för det mesta har vi varit lyckliga, men visst har det funnits bittra stunder. Det har varit lugna pratstunder och rätt så många diskussioner. Vi är båda rätt så starka personer och ger inte upp meddetsamma, vilket har lett långa och hårda diskussioner. Jag gissar att våra vänner håller med ;) Idag befinner vi oss (hoppeligen, inlägget gjort på förhand) i Beijing. Några år är bakom oss, fina stunder i minnet och många år framför oss.

Jag älskar dig! Puss! <3

 
Tror detta är första bilden på oss :)
Bilden tagen på min konfirmation
 
En midsommarbild på oss två för två år sedan :)
 
PussPuss! Ha det fint!
 
 

 

KINA

Publicerad 2012-10-13 15:32:16 i Allmänt

Hej på er!
 
Bråda dagar har det varit, men nu bär det äntligen iväg till Kina! Wihaa! Jag hoppas jag har allting med mig, men om något saknas, så finns det antagligen att köpa:)
 
Jag kommer antagligen inte att blogga dagligen och bilder får ni tyvärr klara er utan två veckor framåt.
 
Nu är det några minuter kvar innan vi stiger på planet. Jag vet inte exakt vad jag har att se framemot, men jag är säker på att detta blir super. Trevliga människor, intressanta byggnader, annorlunda mat, shopping och mycket annat väntar! Nu bär det iväg:)
 
Hoppas ni har det bra!

KINA

Publicerad 2012-10-13 15:32:11 i Allmänt

Hej på er!
 
Bråda dagar har det varit, men nu bär det äntligen iväg till Kina! Wihaa! Jag hoppas jag har allting med mig, men om något saknas, så finns det antagligen att köpa:)
 
Jag kommer antagligen inte att blogga dagligen och bilder får ni tyvärr klara er utan två veckor framåt.
 
Nu är det några minuter kvar innan vi stiger på planet. Jag vet inte exakt vad jag har att se framemot, men jag är säker på att detta blir super. Trevliga människor, intressanta byggnader, annorlunda mat, shopping och mycket annat väntar! Nu bär det iväg:)
 
Hoppas ni har det bra!

Stress

Publicerad 2012-10-11 18:36:42 i Åsikter och politik

Det var ett tag sedan sist, tyvärr :/ Skulle gärna blogga mera men då tiden inte riktigt räcker till... Har hållit på med en hel del denna vecka och snart bär det av till Kina(!!), kan inte förstå att det är avfärd om två dagar.

Gårdagen och dagen dess för innan har innehållit en hel del politik. På tisdagen följde jag en kommunalvalsdebatt, som hölls på GH(en restaurang). Jag var oerhört trött eftersom jag haft skola sedan åtta på morgonen tills debattens början 18.00. Debatten var intressant och på slutet kände jag för att fråga kandidaterna om de tycker Raseborgs ungdomsfullmäktige bör ha yttrenderätt på stadsfullmäktiges möten samt närvara på nämndernas möten, påverka och ha insyn i vad som pågår i kommunen. Vad jag minns så var väl alla för yttranderätten på stadsfullmäktiges möten, dock verkar det vara aningen svårare att få genom det andra, men inte skall vi ge uppJ Denna fråga resulterade i en ”vacker” bild på dagens Västra Nyland. Haha, utan smink och vått hår i en tofs, men nu var utseendet inte det viktiga utan åsikterna.

Denna vecka blir litet av en debatt vecka. Igår arrangerade Ekenäs gymnasium en valdebatt där unga kandidater(under 30 år) deltog. Det var en samhällslära kurs, som jag deltar i, som var ansvarig för debatten, vilket ledde till att jag tillsammans med två andra studeranden var debattledare. Det var riktigt kul, trots att det var litet stressigt och en aning pirrigt, debatten filmades nämligen och sänd i Ekenäs TV på fredag. Nu är jag en erfarenhet rikare!

Nu har jag en lååång lista på vad som bör göras, men motivationen och orken, var är ni? Jag bör packa, göra mängder med skolarbete och träningen lider :/ Snart blir det lugnare. Snart är jag i Kina!

 

Jag bjuder på bilden som var i tidningen :D

Måndag

Publicerad 2012-10-08 20:42:14 i Allmänt

En ny vecka börjar, och inte vilken vecka som helst, utan veckan då jag flyger till Kina. Hoppas eran vecka har börjat litet bättre än min. Idag har jag lyckats glömma rocken efter mig, så när det var dags att promenera hem insåg jag att den var inlåst i Smakis (platsen där vi äter). Inte nog med det, jag insåg även att jag var utan hemnyckel och att det regnade. Suck! Dock behövde jag inte gå hem utan rock, utan en snäll lärare erbjöd sig sin rock. Tack!
Ett annat stort problem som uppstått, är att jag inte har några snygga bekväma höstslor. Jag känner att jag är i akutbehov av ett par skor före resan, en har tyvärr ingen aning om varifrån jag skall finna ett par.
Usch, detta blev ett rätt så deppigt inlägg. Hoppas på en bättre dag imorgon :)
 
 

Sista dagen i veckan

Publicerad 2012-10-07 20:01:43 i Allmänt

Denna dag har jag inte gjort mycket. Vaknade upp hos Ellen och åt morgonmål med brudarna. Hela dagen har jag slöat och lusten för att göra något vettigt har inte existerat.
Idag var den första träffen för Raseborgsungdomsfullmäktige. Jag hoppas det blir ett bra år för oss. Jag hoppas och tror att vi kommer få tillstånd mycket!
 
Vet ni va?? NU börjar Solsidan. Ojj vad jag har väntat. Förväntningarna är stora :))

Middag med flickorna

Publicerad 2012-10-07 17:52:00 i Roligheter

Kinaresan närmar sig och visst bör man vara förberedd? Gårdagskvällen spenderades i Snappertuna hos en av mina fina vänner, Ellen, var vi hade en kinamiddag. Vi var fem flickor som samlades för att äta kinamat och prata om ditt och datt. Maten åt vi med pinnar och jag kan säga att efter detta är jag rädd att jag mister ett par kilo i Kina. Tycker det var superjobbigt att få någon mat i munnen... Hoppas att övning ger färdighet.

Kvällen var mycket rolig, man behöver inte alltid vara många för att uppleva en rolig fest!

Tyvärr är mina bilder inte de bästa och jag har inte fått några av någon annan, så det enda ni får ta del av är denna goda kaka. Elise har slitit för att få ihop den, därför ett stort E :) Vad den har att göra med Kina vet jag inte!

Årets sista båttur?

Publicerad 2012-10-07 17:39:49 i Allmänt

Gårdagen var rätt så fullproppad. Efter att jag äntligen fått sova ut en morgon, åkte jag och min syster tillsammans med våra pojkvänner till stugan, där mamma och pappa dukat upp mat. Sedan var det båtåkas som gällde.
 
Jag är en person som verkligen trivs på sjön, dock hinner jag inte spendera så mycket tid i båten som jag skulle vilja. Sommrarna är ju rätt så ofta ganska fullspikade. Att åka båt är rogivande och uppfriskande. Vinden gör håret fullt av knutar och nu och då strittar det vatten på en. Det gillar jag. Haha, vet inte om jag är den enda, men jag somnar 9 av 10 gånger då jag sitter i båten :D
 
Jag antat att detta var årets sista båttur. Här kommer några bilder.
ojoj, här var horisonten sned.. 
 
 

Lugn fredagskväll

Publicerad 2012-10-05 22:00:00 i Resor

Godkväll på er!

Hur spenderar ni denna fredagskväll?  Själv är jag mycket trött efter den gångna veckan, så har myst med killen min hela kvällen. Vi har ätit gott och kollat på X factor. Och oj vad duktiga alla är!

En av orsakerna till att jag skaffade bloggen var att jag vill kunna titta tillbaka på vad jag sysslat med. Vill kunna titta tillbaka på t.ex. resor.  Snart skall ni få ta del av en resa, som jag för tillfället börjar bli litet spänd för. Jag skall nämligen åka till KINA nästa lördag. Vi är litet på 20 studeranden som åker iväg och upptäcker delar på andra sidan jordklotet. Vi åker först till Shanghai och sedan vidare till Beijing. På programmet finns en hel del, bl.a. ett veckoslut hos en kinesisk familj, gång på kinesiska muren och shopping. Jaa ids inte avslöja allt för mycket nu, ni får läsa efterhand. Spännande!

Fy skäms på mig!

Publicerad 2012-10-04 17:08:19 i Allmänt

Hejsan!
 
Ni får ursäkta bloggtorkan... Har suttit med näsan i boken rätt så många dagar och en hel del annat program, men nu är jag tillbaka och antalet inlägg skall öka markant.
 
Vad som har hänt under de senaste dagarna är bl.a. att jag nu har ett greencard i min plånbok, jee! Haha, nu skall jag inte jomsa mer om greencardet, det är säkert det ordet jag använt flest gånger den senaste veckan ;) Är glad att jag har det och skall försöka dra mig till golfbanan nu och då.
 
Tränandet har inte varit på topp de senaste dagarna, ingen idé att försöka träna då man egentligen inte har tid och motivation. Igår kom jag dock ut på en länk. Jag och Selma sprang nästan en hel timme. Jag är inte en person som placerar länkar och kondisträning högst på listan då det gäller rolighetsgrad. Är nog en aning stolt över att jag nu och då kommer ut på en och annan länk. Jag har även gått igenom min säsong och tänker kanske summera den här på bloggen inom kort. Vet inte om jag avslöjat vilken gren jag utövar.
 
För tillfället är Selma här och våran plan var att jobba på en samhällslära uppgift, men jag tror vi skjuter upp det en stund till. Vi är lite för trötta för att få npgonting vettigt tillstånd idag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Länge sedan

Publicerad 2012-10-02 14:41:53 i Allmänt

Ojoj, tiden rinner iväg. Det känns som om jag inte hinner med allt jag vill. Min tanke är att uppdatera dagligen, men gårdagen bestod av historialäsning och åter hitorialäsning.. Jag tycker inte att ni skall kämpa med en bok på en kväll, det var inte kul. Nu återstår endast två prov.

Haha, jag kan snart döpa om bloggen till golfbloggen. Det har handlat mycket om golf den senaste tiden och fortsätter antagligen ännu en tid. Skall snart ge mig iväg mot golfbanan och om allt går som planerat, så har jag inom några timmar ett greencard i min ägo ;)

Detta inlägg skriver jag på syrrans platta, så ni får klara er utan enbild. Tänkte skriva att jag är positivt överraskad av denna mojäng, men tror jag tar tillbak det.. Får ju nog litekämpa meddetta inlägg!

Om

Min profilbild

Anita

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela