AnitaMargareta.blogg.se

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

Vilken vecka!

Publicerad 2013-01-20 12:28:47 i Allmänt

Uppdateringen har lidit ordentligt denna vecka, men hur mycket jag än skulle ha vilja skriva, så har det inte funnits tid. Har fått bort två av teoritimmarna i bilskolan, så nu återstår endast en. Dock kommer det ta sin tid innan jag får bort den, då jag missar den denna kurs och hamnar ta den nästa gång kursen går.
Annat jag sysslat med denna vecka är skola, skola och åter skola. Mellan varven har jag hunnit klämma in några träningar, gym på tisdag och torsdag samt cirkelträning på onsdag. Annat som skett under den gångna veckan är att jag fått erfara VR:s problem.. SU i Nyland hade kretsstyrelsemöte på torsdagen i Helsingfors och ja, hemvägen gick inte som en dans. Hungrig, trött, kall och stressad fick jag stå på Karisbusstation i 20 min. Visst, 20 min är inte en superlång tid men utan vantar och ca -20, så var det inte mysigt! Bittert!
På fredagen åkte jag iväg till Borgå och Stensböle, där SU i Nylands kretsstyrelse hade motionsskrivarhelg. Mycket skojigt och givande. Dock var det iskallt i huset, så ved lastades in i mängder och brasan fick vara på konstant.
Kom just hem från Borgå och snart är det avfärd mot Helsingfors och flygfältet, varifrån det bär av mot Tyskland. Jag skall tillsammans med andra studeranden som läser tyska åka till Dannenberg och Berlin. I Dannenberg bor vi hos en tysk familj och tar del av det tyska skolsystemet. I Berlin är jag inte riktigt säker på vad som komma skall, dock är jag säker på att det blir toppen.
 
Hoppas ni har det bra! Auf wiedersehen :D
 
Bild från google.fi
 

Stress

Publicerad 2013-01-14 21:10:35 i Allmänt

Blir ett kort och koncist inlägg. Skulle behöva längre dygn denna vecka. Någon annan med samma fiilis? Och nej, jag borde inte skriva ett inlägg om jag har stressig tillvaro, men tänkte att det kanske är bra om jag skriver av mig en aning.
Just nu försöker jag få ihop en liten tyska uppsats. Annat jag borde göra är att räkna matta, göra filosofi läxa, skriva föredragningslista, göra klart en enkät. Detta är vad som är riktigt akut. Dock kan listan fyllas på med att jag borde börja läsa till skrivningarna (13.3 är det filosofi som gäller), börja läsa en bok på finska, som skall vara klar till fredagen (litet på 250 sidor, så önska mig lycka till...), förbereda ett engelska föredrag. Nej, nu orkar jag inte rabbla mera.
Var på en timme BodyAttack idag. Skönt! Dock var mina ben av annan åsikt mellan varven, de var lite sjuka efter veckoslutets läger. Nu skall jag återgå till min nuvarande vardag! Ha det bra!

Sovasovasova och packapackapacka

Publicerad 2013-01-10 20:04:22 i Allmänt

Hej på er!

Gårdagens mål med att vara duktig flicka och få någonting gjort gick i stöpet... Öppnade mattaboken och började läsa. Efter att ha läst i ett par minuter somnade jag och sov en ordentlig stund. När jag väl vaknade och skulle räkna, då var räknaren död. Så gick inte riktigt som på Strömsö!

Idag har jag varit på körlektion. De hade tagit igång den nya bilen idag och ja, vad skall jag säga, det var annorlunda, vilket resulterade i en hel del "kärringstopp". När körlektionen var slut och jag steg ur bilen lyckades jag tappa min telefon under bilen. När jag väl fått fram den och skulle stiga upp så var bildörren i vägen. Eller så var det jag som var klantig? Slog i alla fall till huvudet. Hela grejen måste ha sett ganska komisk ut :D

Nu är det dags att ta itu med packningen. I morgon är det start klockan 8.00. Maten har inhandlats, gillar verkligen mat och brukar ha med mig en hel del:D haha

Sov gott!

 

Det går mot det bättre

Publicerad 2013-01-09 17:00:11 i Allmänt

Hej på er!
Jag tänker fara till Kuortane. Kanske kan jag inte göra allt och det jag gör är knappast på den nivå det borde, men jag får i alla fall ut någonting av träningarna och jag får träffa en massa härliga människor. Skoj!
 
Nu skall jag vara effektiv och ta itu med det som borde göras. Fast jag skulle jobba så hårt jag bara kunde skulle jag aldrig bli klar ikväll, men jag hoppas att jag får någonting gjort i alla fall.
Hoppas på att repa mig fort, vill få upp min styrkenivå ordentligt. Har haft en del ryggproblem och förra året var jag drabbad av flunnsa mängder av dagar... om jag minns korrekt hade jag ett träningsår 113 av 365 dagar som jag var sjuk, så i år borde jag ta igen lite av den träning som tvingats bli ogjord. Tror att det bästa jag lyft i frivändning är lyft för två år sedan, så en förändring skulle absolut vara på sin plats!

Lite snö men annars mörkt

Publicerad 2013-01-08 16:24:40 i Allmänt

Drog mig till skolan idag. Kändes trögt. Höll på att somna ett par gånger och jag har inte koll på läget, vilket jag oftast ( läs alltid med undantag) vill ha. Släpar efter i de flesta ämnena och vet inte när jag skall orka eller hinna ta fast. Dessutom vet jag inte om jag skall åka upp till Kuortane. Onödigt att fara dit om jag inte kan träna ordentligt. Nå, nu skall jag inte gnälla mera. Jag styr kosan mot bilskolan och litet mörkerkörning.
Ojj, vad jag längtar till att ha alla tankar klara och på att läget är under kontroll!
Ha det fint!

Nya vänner

Publicerad 2013-01-07 14:23:07 i Friidrott och träning

På årets sista dag ifjol köpte jag ett par nya innetossor. De är mycket lätta och visst har de en intressant färg? Får se hur länge jag gillar den, har en käsla av att man rätt så fort kan tröttna på färgen. Dock tror jag att jag kommer att gilla dem starkt överlag. Tyvärr har jag ju inte fått så stor användning av dem än, men hoppeligen är jag snart på benen igen!
Adidas Performance - Adizero Supreme
Bilden tagen från google.fi

Hemma

Publicerad 2013-01-07 10:34:39 i Allmänt

Blev ännu en dag under täcket. I vanliga fall skulle jag antagligen ha kracklat mig till skolan, men jag insåg att om jag vill bli ordentligt frisk, ja då är detta det enda alternativet. Dessutom vill jag inte smitta ner någon annan. Skall dock försöka få någonting gjort. Ett av mina största borden just nu är att jag absolut bör öppna filosofi böckerna, då skrivningarna är om två månader...Börjar ana att det inte var det smartaste draget att anmäls sig till någon skrivning denna vår, men nu är det försent att backa. Kämpa på!
Bild tagen från google
 

Ajajaj

Publicerad 2013-01-06 12:49:50 i Allmänt

Detta blev nog inget trevligt veckoslut. Fortfarande sjuk.. För pigg för att sova, för trött för att åstadkomma någonting, så nu har jag enbart tråkigt och jag gillar inte att vara ensam. Måste träffa männsikor för att må bra. Hoppas på att snabbt bli frisk, för jag har många borden och måsten, men måste nummer ett är väl nog att bli i skick, om kroppen säger nej, ja då är det nej.
Här kommer en favorit. En sommarbild från Hangö förra midsommaren.

Sängliggande

Publicerad 2013-01-05 14:50:38 i Allmänt

Hade hoppats på att träningen nu skulle få lite mera utrymme och tid, och visst hann jag träna lite denna vecka. Cirkelträning på onsdag, innehållande en hel del medicinbollskast, på torsdagen kastade jag slägga i Kisakeskus och igår var jag i gymmet och drog lite styrka. Hade huvudvärk när jag begav mig av emot gymmet, men trodde att det berodde på att jag på grund av köld spänt mina axlar och under första delen av träningen gick det helt hyfsat. Mot slutet ville mina muskler inte alls samarbeta och jag kände mig mycket underlig, så beslöt mig för att sluta träningen, vilket jag antagligen skall glädjas över. Det eftersom jag sent igårkväll fick erkänna att jag drabbats av någon äcklig flunnsa. Kände mig så pass trött och hängig att jag beslutade mig för att ta tempen och trodde knappt mina ögon. Febertermometern visade 38,6 grader. Nu är jag sängliggande och hoppas på att inom en mycket snar framtid vara på fötter igen. Detta har jag inte tid med, men antar att kroppen behöver det:(
 
Hoppas ni har en trevligare lördag:)

Gott Nytt År

Publicerad 2013-01-03 21:11:59 i Allmänt

..Om än aningen sent. Kvällen spenderades hos Cecilia tillsammans med härliga flickor. Vi åt goda pajer och annat smått och gått. Men nog finns det ett stort minus med kvällen och det är vädret. Att promenera i regn och rusk med gummistövlar på fötterna samt huvan över ögonen gav inte riktigt den rätta fiilisen. Tolvslaget firades (eller vad man nu skall säga) i stallörsparken. Där var varken mycket folk eller raketer och vid denna tidpunkt var jag och Cecilia allt för frusna och bittra över vädret, så någon efterfest blev det inte. Istället drog vi oss hem till henne och åt litet mera och frammåt natten kom en kär vän det. Frida, som varit i USA ett tag, kom dit och ojj vad kul det var, så skönt att bara sitta och jomsa:)
Mitt nyår i stora drag, och nog kan man väl säga att det inte var så super party, men helt okej ändå:)
 
 

Om

Min profilbild

Anita

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela