AnitaMargareta.blogg.se

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

Rätt så solig söndag

Publicerad 2012-09-30 18:12:27 i Allmänt

Denna dag har varit i golfens tecken, vilket jag kanske kommer att ångra på tisdag då jag får ut morgondagens finskaprov. På dagen var jag och golfade med Selma och Elise. I det stora hela gick det inte så bra, men ett hål är jag riktigt stolt över, fick nämligen in bollen på två (!) slag. Senare idag gick jag samma runda med killen min och det gick betydligt bättre.

Nu är det finskaprovsläsning som gäller och om jag hinner skall jag svänga ihop en taco paj. En sådan skulle vara mycket mumsig!

Hej på er!

Publicerad 2012-09-29 17:32:59 i Allmänt

Igår skulle jag skriva ett snabbt och kort inlägg via telefonen, men det gick inte så bra. Det fungerade inte och efter några minuter gav jag upp... Men nu när jag loggade in såg jag till min förvåning att ni fått ta del av halva inlägget. Underligt!

Gårdagen spenderades hos min pojkvän i Snappertuna. Vi gjorde inget speciellt, tog det lugnt, kalasade på en sallad och haloumi (som enligt mig är supergott, är så där smått beroende) och kollade flygpriser.  Vi planerar att åka över till Sverige och hälsa på Tobbes släktingar.

Idag har jag inte heller gjort mycket som får intresse smurfarna att hoppa högt. Jag har sovit ut, läst lite läxor och kom nyligen hem från litet golfande i Gammelboda. Jeeii, klarade idag bunkerdelen och om allting går som planerat får vi greencard på tisdag.

Det är länge sedan jag haft en totalt oplanerad kväll, men kvällen är tom på planer. Tar den som den kommer! Hoppas ni har sådan lördagskväll som ni vill ha. Ha det bra!

Regnigt och rätt så dystert

Publicerad 2012-09-27 19:52:00 i Allmänt

Dagen lider mot sitt slut, vilket inte stör mig. Hösten är inte min favorit årstid. Det regnar, blir mörkare och mörkare för var dag som går och kylan tränger sig på. Usch!

Har inte tänkt tråka ut mig med min provvecka, vilket kanske kan resultera i att blogginläggen blir färre än de tidigare dagarna.

Jag har pinat min kropp alldeles tillräckligt idag. Cecilia tog med mig på överkroppsträning och vi kämpade på i närmare 2 ½ timme. Inte illa, är nog aningen stolt!;)  Att träna i provveckan är nödvändigt. Det inte enbart för att man koncentrerar sig mycket bättre efter ett träningspass, utan även för att få bort allt det elände man proppar i sig under läsandet. Jag gissar att jag inte är ensam med att belöna mig med litet ett av varje. Känner ni igen tanken ”efter att jag läst denna sida är jag värd ett kex”? Och den tanken kommer många gånger tillbaka till ens huvud... Men inte skall man tänka så mycket på kalorier och sådant, så länge allting är måttligt och man mår bra, så är läget under kontroll.

Hade min systers kängor på idag. Inte riktigt min stil, men varma och bekväma var de. Är i akutbehov av ett par nya höstskor/stövlar. Ni får gärna hjälpa mig att finna ett bra par snygga och bekväma. :)
 
Hoppas ni har en trevlig kväll.

Vill höra era åsikter!

Publicerad 2012-09-26 18:35:54 i Allmänt

Skulle vara jätteroligt om ni berättade vad ni vill läsa om. Skriver ju främst bloggen för min egen skull, men tar trots det gärna emot förslag på vad jag skall skriva om. Jag ids inte skriva allmänt babbel bara för att skriva. :))
Förstås skulle det även glädja mig om ni nu och då kommenterade någonting :)

Ungdomsparlamentet

Publicerad 2012-09-26 18:15:00 i Åsikter och politik

Ungdomsparlamentet

Idag hölls Ungdomsparlamentet. Ungdomsparlamentet är till för att ungdomar i Raseborg, som saknar rösträtt, skall få sin röst hörd. Ungdomsparlamentet, som hölls i Seminarieskolans aula, gick riktigt bra. Först diskuterade vi olika frågor i mindre grupper, sedan alla ungdomar tillsammans och till sist diskuterade vi frågorna tillsammans med Raseborgs stadsstyrelse och förtroendevalda.

Den fråga jag personligen var mest intresserad av handlade om Raseborgsungdomsfullmäktige och hur man kan förbättra dess verksamhet. Jag anser att vi i dagsläge inte gör så mycket politiskt, utan att vi främst arrangerar olika evenemang och sponsorerar olika saker, då våra pengar räcker till. Jag tycker att det finns potential att göra en hel del mera. Varför inte ta till vara på intresserade ungas idéer, åsikter och förslag?

Nu hoppas jag på att ungdomsfullmäktige skall få en chans att aktivt delta i Raseborgspolitik. Det skulle vara mycket bra om ungdomsfullmäktige skulle få ha representanter i nämnderna och även ha yttranderätt på stadsfullmäktiges möten. Detta är någonting jag tänker jobba för under det kommande året. Jag tycker det är viktigt att vi unga aktiverar oss och jobbar för ett sådant samhälle vi vill ha. Jag anser att man inte skall gnälla på samhället så länge man själv inte försöker göra någonting åt saken.

Nu skall jag läsa litet matematik... Hoppas jag hinner prenta in en hel del!
Usteendet är inte av första prioritet i provveckan. Tröjan jag bär är underbar, tyvärr är den inte min. Den tillhör min kille. 
 
Ha det bra!

Pilates

Publicerad 2012-09-26 17:45:56 i Friidrott och träning

Min plan var att uppdatera bloggen igår kväll, men det går inte alltid som man tänkt sig. Gårdagskvällen bestod av ett 45 minuter långt pilatespass tillsammans med Cecilia. Detta var andra gången jag gick på en pilates timme och denna gång kändes det betydligt bättre. Det som är A och O i pilates är nog andningen. Om man inte andas som det är tänkt blir det mycket svårt att få ut det viktiga av träningen. Första gången fick jag inte andningen att fungera överhuvudtaget, så kunde ju endast gå bättre nu. Jag tror jag lyckades rätt så bra med andningen igår, för idag är magmusklerna ömma. Dessutom är det de inre magmusklerna som får stryka av pilates, vilket ju är mycket bra, för dem tränar i alla fall inte jag för ofta. Jag rekommenderar varmt pilates för personer som tycker om att träna, men som samtidigt känner att de bör varva ner en aning.  

Fullspäckad dag

Publicerad 2012-09-25 17:16:57 i Allmänt

Till en börja med kan jag stolt berätta att jag i morse steg upp en halv timme tidigare och for på en joggingrunda. Dock är jag inte alldeles säker på om den hjälpte mot muskelvärken i benen... Dom är nog rätt så sjuka idag. Men visst är det litet härligt med muskelvärk, då vet man att man gjort någonting ordentligt.

När skolan slutade klockan fyra drog jag och min pojkvän, Tobias, till golfabanan. Har på känn att jag måste öva ordentligt om jag småningom vill hålla ett greencard i handen.  Vi spelade på övningsbanan och det gick väl hyfsat. Första hålen riktigt bra men mot slutet dalade resultatet ordentligt. Golfklädseln var kanske inte på topp...

Nu skall jag spendera ett par timmar tillsammans med matematikboken och om det sedan finns ork och lust, går jag till sporten och deltar i Pilates timmen. Provveckan närmar sig med stormsteg...

 

 

Golf och träning

Publicerad 2012-09-24 22:35:00 i Allmänt

 

Denna dag har jag sysslat med en hel del. Hurtig som jag var i morse stapplade jag mig ut och springa. Meningen var att jag skulle besöka simhallen, men nej, jag har inte koll på var mitt simhallskort håller hus.. Att träna på morgonen, är enligt mig, rätt så givande. Resten av dagen känns mycket lättare och koncentrationen infinner sig snabbare. Det eftersom man väckt kroppen och den hänger med i svängarna. Kanske värt att pröva?

Jag funderar för tillfället om jag imorgon bitti skall släpa ut mig och ”väcka kroppen” eller om jag skall sova litet längre. Det skulle antagligen vara bra att ta sig en rask promenad/ joggingrunda imorgon. Mina ben kommer troligtvis vara aningen sjuka imorgon, då min hurtiga, kära vän, Cecilia tog med mig till gymmet idag och körde slut mina ben... Alltså bör jag stiga upp tidigare imorgon om jag inte vill gå omkring med ”träben”!

Nu skall ni även få ta del av de första bilderna :D Jag fotade litet grann idag då vi (en grupp studeranden från Ekenäs Gymnasium) var och golfade. Vårt mål är att innan snön faller stå med ett greencard i handen. Jag gick med i kursen utan desto större förväntningar, men kan nu konstatera att det var ett mycket bra val. Golf är superroligt!

hmm, nästa gång skall jag försöka ge en anngen seriösare bild på mig.. Om det är någon som inte vet hur jag ser ut, är det jag som är personen till höger.

Nu är det absolut dags att slumra in, mina ögon går i kors. God natt!

Anita

En sevärd film i höstmörknet!

Publicerad 2012-09-24 17:38:46 i Tips

En del av gårdagen spänderdes i Karis, närmare bestämt i biosalong Pallas. Jag är medlem i SU Raseborg (Svensk Ungdom) och det var vi som arrangerade biotillställningen så här passligt inför kommunalvalet. 
Filmen vi bjöd på heter ”The hunger games” och den var enligt mig mycket bra. Väldigt rå idé och nog skall man väl vara rätt så känslokall om man inte känner medlidande med huvudpersonerna. Filmen går ut på att 24 människor skall tävla mot varandra, moroten i tävlingen är att den som vinner kommer ut ur tävlingen med livet i behåll, den resterande delen dör på grymma vis. Detta är filmen i stora drag och jag kan rekommendera den för dessa kyliga, mörka höstkvällar.
Nu skall jag snart pysa iväg till gymmet och köra litet benträning.

Header

Publicerad 2012-09-24 13:22:04 i Allmänt

Tänkte slänga in ett kort inlägg, såhär måndagseftermiddagen till ära. Jag sitter och funderar på min haeder. Hör och häpna, är jag inte riktigt nöjd med mattan. Ett problem gällande headern är att jag inte har en aning om hur man fixar en annan. Som tur är finns det hjälpsamma människor. En insatt flicka lovade att hjälpa mig :) Så inom en snar framtid,ser ni någonting annat då ni kikar in här.

Detta inlägg är litet av ett test, skriver det nämligen med telefonen, som jag hoppeligen även kommer kunna använda till att fotografera ett och annat och lägga upp det här. Kanske jag innan dagens slut kan göra ett inlägg innehållande en bild? Återstår att se;)

Även jag har tagit steget in i bloggvärlden

Publicerad 2012-09-23 21:08:30 i Allmänt

Hej på er!

Jag är en levnadsglad tjej bosatt i södra Finland. Min vardag är oftast rätt så fullspäckad och är du intresserad av att veta dess innehåll, är det fritt fram att ta del av bloggen. Dock kommer jag inte att skriva ut allting här, vilket knappast förvånar er.  Min tanke med bloggen är att en vacker dag kunna bläddra tillbaka och se vad som hänt i mitt liv.

Jag hoppas på att kunna låta er glädjas av bilder, dock skall ni inte ha så höga förväntningar. Jag kan redan nu avslöja att teknik inte är min starkaste sida..(hoppas på att inom en mycket snar framtid kunna låta er ta del av en bild på mig, har inte tänkt vara så anonym! )

I nu läget har jag inte så mycket att tillägga, skall småningom lägga huvudet på kudden, så att jag imorgon är pigg nog för att dra mig till simhallen och göra ett träningspass. Antagligen kommer jag skriva litet om träning i denna blogg, till mina hobbyer hör nämligen friidrott och släggkastning.

GodNatt

Anita

Om

Min profilbild

Anita

Hej! Det här är min, Anitas, blogg. Jag är en levnadsglad tjej på 18 vintrar och bor i en hemtrevlig liten stad i södra Finland. Jag gillar människor, idrott, sötsaker och åsikter. Listan kunde göras lång och om du är intresserad av att se vad jag sysslar med, är det fritt fram att ta del av denna blogg.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela